Onderschat de kracht van yogales online niet!

“Yoga is verkwikking in ontspanning. Vrijheid in routine. Vertrouwen in zelfbeheersing. Energie van binnen en energie van buiten”

Wat is “yoga”?

Het woord “Yoga” is afgeleid van het Sanskriet wat “vereniging” betekent. Yoga is een praktijk die houdingen en ademhalingstechnieken gebruikt om ontspanning teweeg te brengen en kracht te verbeteren. Er zijn yoga “pose” ~ of “asana” ~ die je helpt om je meer bewust te worden van je lichaam, geest en omgeving. Er zijn veel soorten yoga, variërend van Hatha Yoga op een zacht niveau tot intensievere zoals Bikram Yoga. Elke vorm van yoga verbetert je gezondheid van top tot teen ~ je spieren, botten en gewrichten.

*Raadpleeg altijd uw arts voordat u een van deze yogahoudingen en -bewegingen probeert of yoga gebruikt als behandeling voor een blessure!

Onderschat de kracht van yoga niet

Ik ben een paar jaar geleden begonnen met yoga. Ik had nooit geweten wat een krachtige yogales van een uur met je lichaam en vooral je geest kan doen. Toen ik voor het eerst de les binnenkwam, dacht ik bij mezelf ‘hier gaan we, dit wordt een heel gemakkelijke stretching en flexibiliteit zonder een druppel zweet tijdens deze sessie’. In de eerste paar minuten door onze Yoga ‘warming-up’ voel ik verrassend genoeg zweetdruppels op mijn rug rollen.

De geest kan het lichaam genezen ~ Namaste

Ik vind dit waar dat alle yoga mensen meer acceptatie en liefde voor zichzelf en hun lichaam geeft. Vaak zijn het niet de intensieve hardcore cardio- of kickbokslessen of krachttraining die je nodig hebt, maar eerder een ontspannende of energieke les, afhankelijk van je symptomen. Raadpleeg uw arts voordat u een van deze lessen volgt, of probeer een van deze yogahoudingen uit te voeren.

Ik leer echter dat er bij sommigen een misvatting bestaat dat yoga alleen om ontspanning gaat. Er zijn een aantal fundamentele yogahoudingen ~ of “asana’s” ~ zoals “Zonnegroet”, “Berghouding”, “Cobra” of zelfs “Warrior 2” die verrassend genoeg stimulerend kunnen zijn voor je lichaam. Strakke spieren door uw hele lichaam, rug, schouders, benen, armen, inclusief uw gezichtsuitdrukking, kunnen een factor zijn bij pijn, en het kalmeren van uw zenuwstelsel zal helpen om ze te ontspannen. Om de meest effectieve voordelen te krijgen, raad ik persoonlijk aan om de hardcore yoga en andere intensieve trainingen over te slaan en de nadruk te leggen op meditatie en stretching. Je bent nooit te jong of te oud om de gezondheidsvoordelen van yoga te plukken. Aangezien de namen van elke pose als intimiderend voor je klinken, geloof me dat ze heel eenvoudig te volgen zijn. Ontdek en ontdek zelf hoe yogahoudingen je helpen te ontspannen, op te frissen en je motor, ziel, geest en lichaam opnieuw op te starten.

YOGA is de beste natuurlijke Rx *

Blijf gezond. Denk gezond. Lichaam en geest. Er is meer wetenschappelijk bewijs dat Yogales online meer gezondheidsvoordelen biedt dan alleen ontspanning van de geest, ademhalingsoefeningen, meditatie, spierstrekking, kracht en flexibiliteit.

Gezondheidsvoordelen voor spieren, botten en gewrichten: Het kan niet alleen het uithoudingsvermogen verbeteren, maar een regelmatige yoga-oefening kan je lichaam helpen en sterk houden, omdat het alle spiergebieden betrekt bij het uitvoeren van ‘houdingen’ ~ ‘asana’s’ ~ om houdingen vast te houden en in balans te houden, je voeten, handen te versterken , schouders, onderrug, buikspieren, heup, benen en schouders. Yoga’s rek- en ademhalingsoefeningen verbeteren je flexibiliteit, waardoor gewrichten, pezen en spieren lenig blijven. Probeer, net als bij het behandelen van rugpijn, een veel kalmerende en zachte oefening, zoals de ‘lijkhouding’. Yoga wordt vaak voorgeschreven om verschillende blessures* te helpen genezen, waaronder RSI-blessures, knie- en rugblessures, verrekte hamstrings en zelfs kleine brandwonden. Botdichtheid verbeteren: Van yoga wordt ook gezegd dat het een uitstekende gewichtdragende oefening is die je botdichtheid kan verbeteren; vooral gunstig voor vrouwen die de menopauze naderen, omdat yoga osteoporose of botontkalking kan helpen voorkomen.

Depressie genezen: Een recent onderzoek heeft aangetoond dat yoga je lichaam helpt serotonine aan te maken, een natuurlijk antidepressivum, en helpt bij het verlagen van de cortisolspiegel, die verhoogd is bij mensen met een depressie. Een onderzoek toonde aan dat mensen die gedurende twee maanden drie keer per week drie keer per week een yogales van een uur volgden, zeiden dat ze zich minder depressief, boos en angstig voelden. De meesten van hen hadden het gevoel dat hun depressie in remissie was.

Voordelen voor het cardiovasculaire systeem: Yoga heeft enorme gezondheidsvoordelen voor je hart. De krachtige “houdingen” of “asana’s” zorgen ervoor dat je bloed blijft stromen terwijl je je concentreert op de ademhaling. Het is een cardio-conditionering die de kernspieren versterkt terwijl het bloed en zuurstof door uw lichaam laat circuleren. Mensen die aan hypertensie lijden, kunnen enorm profiteren van yoga, omdat het je hartslag en bloeddruk daadwerkelijk kan verlagen.

Yoga voor beginners thuis

Boost antioxidant voor een sterker immuunsysteem: Een regelmatige yogabeoefening helpt antioxidanten door je hele lichaam te stimuleren, wat resulteert in een sterker immuunsysteem en een groter vermogen om sneller te genezen van ziekte of letsel. Behandeling voor auto-immuunziekten: het kan de symptomen verminderen die deze ziekten vaak veroorzaken, zoals stijfheid, malaise, vermoeidheid en zwakte.

Vermindert angst en stress: Yoga is een effectieve vorm van psychologische therapie. Omdat yoga een vorm van meditatie is, resulteert het in een gevoel van innerlijke vrede en doelgerichtheid. Het is gebruikt om een ​​breed scala aan emotionele en mentale stoornissen te behandelen, waaronder acute angst, depressie en stemmingswisselingen. Zelfs kinderen kunnen baat hebben bij yoga. Degenen met aandachtstekortstoornis en hyperactiviteit kunnen leren ontspannen en controle krijgen door yoga-ademhaling en yoga ‘houdingen’ ~ ‘asana’s’ te gebruiken. Slapeloosheid genezen: Een regelmatige yogabeoefening kan slapeloosheid helpen genezen, wat bevordert tot een betere en diepere slaap. Hoe vaster je slaapt, hoe minder pijnchemicaliën je hersenen afscheiden. Bovendien kan het vermoeidheid helpen bestrijden en je energie gedurende de dag behouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader